Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blogger templates

Blogger templates

Voelt u zich soms als een hondsdolle bosmarmot in de dolgedraaide carrousel die deze wereld is? Heeft u nood aan een betrouwbaar, objectief nieuwsblog waar journalistieke ernst hoog in het vaandel gedragen wordt en er werkelijk geen spatje satire of ironie te bespeuren valt? Dan heeft u geluk, wij zijn uw kompas doorheen deze woelige tijden en brengen u een antwoord op al die actuele vragen waar u 's nachts wakker van ligt en hardnekkige maagzweren van krijgt.

Nieuwe culinaire trend

donderdag 27 november 2014


In een tijd waarin onderzoeken - vaak gefinancierd door niet per se erg onafhankelijke bedrijven en multinationals - elkaar tegenspreken, is het geen eitje om de juiste keuzes te maken omtrent voeding.
Nochtans is dit een onderwerp dat ons erg aanbelangt. We zijn immers allemaal als de dood voor de -euhm - dood, en denken die nog wel even op afstand te kunnen houden door onder meer gezond te eten. Neem nu bijvoorbeeld groenten. Zijn diepvriesgroenten nu echt even gezond als bio groenten? Er valt over te lullen en leuteren tot we er desnoods bij neervallen. Ik zou het alleszins niet weten en eerlijk gezegd, het kan me geen sikkepit schelen. We kunnen heel deze discussie simpelweg overslaan, want er is een alternatief voorhanden. Een nieuwe trend die voor een radicale omwenteling zal zorgen in onze eetgewoonten. Voortaan eet u uw groenten gewoon rechtstreeks van de plant, terwijl die nog volop bezig is allerlei sappige mineraaltjes en amino-zuurtjes uit de grond te zuigen.
Geef toe, verser kan niet. Gelukkig heb ik reeds het - en ik wik mijn woorden - veldwerk in uw plaats gedaan. Enkele conclusies daaruit voor u opgesomd:
- wortelen, rode bieten, pastinaken en dergelijke zijn geen aanraders. Je krijgt namelijk erg veel zand in je bek. Bah!
- tomaten en komkommers zijn dan weer echte toppers. Bezoek? Doe geen moeite met allerlei ingewikkelde bereidingen. Plaats gewoon een tomatenplant op tafel en smullen maar. Hilariteit verzekerd!
- u bent in 1 klap ook mee met die andere nieuwe trend in voedselland, namelijk insecten eten
Dan rest mij enkel nog u succes te wensen bij het ontdekken van deze nieuwe manier van eten. Veel succes!




Groeten,






Goosfraba

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Most Reading