Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blogger templates

Blogger templates

Voelt u zich soms als een hondsdolle bosmarmot in de dolgedraaide carrousel die deze wereld is? Heeft u nood aan een betrouwbaar, objectief nieuwsblog waar journalistieke ernst hoog in het vaandel gedragen wordt en er werkelijk geen spatje satire of ironie te bespeuren valt? Dan heeft u geluk, wij zijn uw kompas doorheen deze woelige tijden en brengen u een antwoord op al die actuele vragen waar u 's nachts wakker van ligt en hardnekkige maagzweren van krijgt.

Toplui aan het woord: anonieme ontboezemingen van een bende huichelaars pt.1

woensdag 3 december 2014

In deze rubriek laten we toplui aan het woord. Bankiers, politici en zakenmensen die zich elke dag uit de naad werken om de belangen van zichzelf, hun aandeelhouders en hun kameraden in diverse bestuursraden te behartigen. Vandaag praten we met een politicus die mee verantwoordelijk is voor de binnenkort fel stijgende elektriciteitsprijzen. Hij getuigt exclusief en anoniem!
Beste anonieme politicus, er worden prijsstijgingen tot 30% voorspeld vanaf 2015. Het doorrekenen aan de consument van de subsidies voor zonnepanelen is daar niet vreemd aan. Kon dit niet vermeden worden?
Anonieme politicus: (lurkt van sigaar) Tuurlijk wel, wij zagen dat uiteraard al van mijlenver aankomen. Maar u moet goed begrijpen dat die zonnepanelen ons populair maakten. Ze werden zogezegd gesubsidieerd door de overheid, maar achteraf rekenen we ze doodleuk door aan de consument. We werden dus populair en het kostte ons geen cent. Dubbel winst! En passant verschaften we onszelf een milieubewust cachet, wat nog bijdroeg aan onze populariteit. Uiteraard was het nog veel beter geweest om premies te geven voor het plaatsen van isolatie, dat was veel rendabeler. Maar geef toe, zonnepanelen zijn toch hipper. Bijkomend voordeel is dat veel bevriende CEO's de daken van hun bedrijven geplaveid hebben met zonnepanelen. Dat levert hen een niet onaardig rendement van meer dan 6% procent op! En dat gedurende 20 jaar! Nogmaals,
het mooiste is: de consument draait ervoor op. Uit dankbaarheid word ik regelmatig door bevriende CEO's uitgenodigd op decadente bacchanalen. Gezopen dat ik daar al heb, je zou het niet geloven. En hoeren! A volonté! Hoeren! Ha! (bulderlacht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Most Reading